Bezpłatne szkolenie dla sprzedawców „Ekspert sprzedaży wołowiny wysokiej jakości QMP”

Dlaczego Polacy konsumują rocznie zaledwie 1.2 kilograma wołowiny per capita, gdy w przypadku Francji jest to 28 kilogramów? Na te i inne pytania padać będą odpowiedzi w dniach 17-18 lipca w Warszawie podczas bezpłatnego szkolenia organizowanego przez PZPBM dla sprzedawców stoisk mięsnych, ich kierowników oraz właścicieli delikatesów mięsnych.

Uczestnicy szkolenia zdobędą unikalną na polskim rynku wiedzę na temat wołowiny wysokiej jakości w handlu i gastronomii. Szkolenie prowadzić będą wybitni eksperci w zakresie sektora wołowiny wysokiej jakości, profesjonalnej ekspozycji mięsa w ladzie tradycyjnej, przygotowania kulinarnego wołowiny, wartości zdrowotnych i odżywczych mięsa wołowego.

Podstawowa wiedza teoretyczna przekazywana m.in. przez prezesa PZPBM Jerzego Wierzbickiego oraz prezes Agnieszkę Wierzbicką będzie stanowić wstęp do zajęć praktycznych. W ich trakcie uczestnicy szkolenia będą uczyć się odpowiedniej ekspozycji mięsa w ladzie chłodniczej tak, aby zachęcić konsumentów do jej kupna. Dowiedzą się o właściwych sposobach porcjowania mięsa pod okiem wybitnego specjalisty ds. ekspozycji mięsa w ladzie tradycyjnej – Edwarda Nowaka. Odbędą się także warsztaty kulinarne mistrza kuchni – Grzegorza Kazubskiego, które nauczą jak należy prawidłowo przygotowywać mięso i dobierać odpowiednie techniki kulinarne do poszczególnych elementów wołowych.

Dokładny program oraz sylwetki ekspertów znajdziecie państwo pod linkiem: http://www.qmpbeef.eu/node/43

W trakcie szkolenia będzie także czas na integrację oraz wymianę doświadczeń na świeżym powietrzu podczas uroczystej kolacji przygotowanej przez mistrzów grillowania. Osoby zainteresowane wzięciem udziału w szkoleniu zapraszamy na stronę internetową www.qmpbeef.eu, na której znajduje się program wydarzenia oraz formularz zgłoszeniowy – ilość miejsc jest ograniczona.

Szkolenie sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.