Chrupiące roladki z wołowiną i warzywami (springroll ) z sosem śliwkowym

  • Trudne
  • Łopatka
  • 90-120 minut
  • Smażenie

Składniki: 

• Rozbratel QMP - 300 g
• Ciasto do springrolli - 12 listków
• Por (cięty w julienne) - 30 g
• Marchew (cięta w julienne)- 30 g
• Kapusta pekińska (cięta w julienne) - 20 g
• Grzyby mung –namoczone i pocięte w julienne -30 gr
• Sos sojowy jasny - 2 łyżki stołowe
• Sos sojowy ciemny-grzybowy – 1 łyżka stołowa
• Sos ostrygowy –gęsty -1 łyżka do herbaty
• Sos –orientalny śliwkowy ( wariant podania)
• Jajko – 1 szt.
• Tłuszcz do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania: 

Mięso ugotować i rozdzielić na pojedyncze włókna. Warzywa podsmażyć zaczynając od grzybów, następnie dodać sosy i mięso - całość lekko podsmażyć i ostudzić. Farsz po ostudzeniu zawijać
w ciasto, w podłużne roladki (podobne do wąskich gołąbków) sklejając boki rozmąconym jajkiem.

Smażyć w głębokim tłuszczu - można podawać z sosem słodkie chili .