Kanapka z wołowiną, pieczonymi szalotkami, sosem musztardowym i sałatą

  • Łatwe
  • Udziec
  • powyżej 120 minut
  • Pieczenie

Składniki: 

  • Udziec wołowy QMP –  500 g
  • Szalotki - 12 szt.
  • Musztarda francuska - 3 łyżki
  • Majonez - 6 łyżek
  • Cebula - 2 szt.
  • Mix sałat
  • Chleb kminkowy - 4 kromki
  • Sól, pieprz kruszony
  • Olej

Sposób przygotowania: 

Udziec pokrojony w paski przesmażyć na ostrym ogniu razem z cebulą. Z majonezu i musztardy zrobić sos, posmarować toastowane kromki chleba sosem, ułożyć sałatę i plasterki usmażonej wołowiny QMP, podawać z frytkami i sałatami oraz sezonowymi warzywami.