„Philicheese” - kanapka w stylu amerykańskim z wołowiną i serem

  • Łatwe
  • Krzyżowa
  • 45-60 minut
  • Smażenie

Składniki: 

  • Bułka pszenna (ciabata) – 4 szt.
  • Krzyżowa QMP - 400 g
  • Cebula – 2 szt. średniej wielkości pocięte w piórka
  • Masło -20 g
  • Ser chedar tarty - 50 g
  • Ser mazdamer tarty - 50 g
  • Pieprz czarny mielony – do smaku
  • Oliwa do smażenia

Sposób przygotowania: 

Cebulę podsmażyć z pieprzem i solą, dusić do zupełnej miękkości , na końcu dodając masła. Mięso pociąć w cienkie paski i podsmażyć na nagrzanym tłuszczu. Następnie dodać cebulę i starte sery – gdy sery się rozpuszczą nałożyć na podgrzaną bułkę.