Poznań odkrywa wołowinę QMP!

6 marca na terenie hali Makro Cash & Carry przy Al. Solidarności 51 w Poznaniu odbyła się degustacja dań przygotowanych z wołowiny QMP, połączona z akcją informacyjną dotyczącą Systemu QMP oraz zalet wołowiny produkowanej w jego ramach.

Wszyscy klienci odwiedzający poznańską halę Makro Cash & Carry nie tylko otrzymali materiały informacyjne, ale mogli także przekonać się, jak duże możliwości kulinarne daje wołowina wysokiej jakości. Ich potwierdzeniem był pokaz kulinarny szefa kuchni Makro - Grzegorza Kazubskiego, który zaprezentował w jaki sposób można przyrządzić szybkie, smaczne i niedrogie dania, zwłaszcza z tych mniej znanych części tuszy wołwej. Wśród przygotowywanych specjałów warto chociażby wymienić żeberka wołowe w sosie BBQ z pieczonym ziemniakiem, stek z antrykotu wołowego z sosem pieprzowym, szparagami i ziemniakami Wedges, a także coś dla amatorów „amerykańskiego” jedzenia - hamburger XXL z karkówki i łaty z frytkami i sosem BBQ.

Kolejne akcje odbędą się również w innych miastach Polski. Zachęcamy wszystkich do uczestnictwa i odkrywania smaku i jakości wołowiny QMP!