Kanapka klubowa z pieczoną wołowiną, sosem chili, boczkiem, jajkiem sadzonym, konserwowym ogórkiem

  • Łatwe
  • Antrykot
  • 15-30 minut
  • Smażenie

Składniki 

Składniki na 4 porcje:

  • Antrykot wołowy QMP - 400 g
  • Boczek wędzony parzony wieprzowy - 400 g
  • Jaja - 4 szt.
  • Ogórki konserwowe - 4 szt.
  • Marynowana papryka grillowana - 200 g
  • Sałata lodowa - 0,5 szt.
  • Majonez - 200 g
  • Pomidory - 3 szt.
  • Sos chili
  • Olej
  • Kolendra
  • Chleb tostowy - 12 kromek

Sposób przygotowania 

Antrykot oprószyć solą i pieprzem obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, piec w piekarniku w temp 60°C około 2 godzin, następnie odstawić do wystygnięcia. Sałatę pokroić w dużą kostkę wymieszać z majonezem i grubo pokrojoną kolendrą. Antrykot pokroić w cienkie plastry, wrzucić mięso na rozgrzany olej, doprawić do smaku. Na dwie kromki chleba ułożyć sałatę, usmażone mięso, pieczone plastry boczku, plastry ogórka, papryki, usmażone dwustronnie jajko i zapiec z serem wędzonym. Złożyć kromki w formie tortu i spiąć wykałaczkami, przekroić na pół. Podawać z frytkami lub smażonymi ziemniakami i pikantnym sosem chili.