Kotlet wołowy QMP zapiekany wędzonym serem z żurawiną

  • Łatwe
  • Krzyżowa
  • 15-30 minut
  • Pieczenie

Składniki 

Krzyżowa wołowa  QMP  600g
Wędzony ser – typu oscypek 120g
Konfitura z żurawiny  80g
Świeży rozmaryn  2 - 3  gałązki
Pieprz młotkowany  1 łyżka
Sos Worcester   15ml

Sposób przygotowania 

Mięso dokładnie posiekać i przełożyć do naczynia, nestępnie dodać sos Worcester, pieprz oraz sól.

Dokładnie wymieszać. Uformować prostokątne 4 kotlety grubości ok. 1 centymetra

Grillować z obu stron około 2 minuty.

Następnie pokroić ser na cienkie plastry i ułożyć kilka plastrów na każdy kotlet.

Zapiec w piekarniku w temperaturze 200°C około 6-8 minut.

Przed podaniem na każdy kotlet nałożyć łyżkę żurawiny.

Smacznego!

 

Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego