Meksykańska „fahita”

  • Średnio trudne
  • Skrzydło
  • 30-45 minut
  • Smażenie

Składniki 

Składniki na 4 porcje:

  • Skrzydło QMP - 400 g
  • Papryka świeża czerwona - ½ sztuki
  • Papryka świeża zielona - ½ sztuki
  • Cebula - 2 szt. średniej wielkości
  • Przyprawa do fahity- 1 płaska łyżka stołowa
  • Olej do smażenia
  • Tortilla pszenna – 4 szt
  • Krucha sałata - ¼ główki
  • Kwaśna śmietana - 100 ml
  • Guacamole (sos z awokado) – 100 g

Sposób przygotowania 

Mięso pociąć w cienkie podłużne plastry i zamarynować przyprawą do fahity. Paprykę pociąć w słupki a cebulę w piórka, warzywa podsmażyć osobno. Na nagrzanej patelni podsmażyć mięso i dodać podsmażone wcześniej warzywa, nałożyć na podgrzaną tortillę i dodać pociętą drobno sałatę. Na koniec zawinąć i podawać z sosem Guacamole i kwaśną śmietaną.