Mini rumsztyk QMP z sosem BBQ z piklami w bagietce

  • Łatwe
  • Krzyżowa
  • 15-30 minut
  • Grillowanie

Składniki 

Krzyżowa QMP  600g
Bagietka francuska krótka   4szt
Pikle (mieszanka np. papryka, ogórek, cebula, peperonii, itp) 100g
Sałata karbowana 1szt
Sos BBQ – dobrej jakości 200ml
Masło   40g

Sposób przygotowania 

Mięso wołowe pokroić na mniejsze części i zmielić na drobnym sicie.

Następnie przełożyć do naczynia, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.

Uformować małe kwadratowe kotleciki i grillować z obu stron po ok. 1,5 – 2 minuty.

Po grillowaniu odstawić w ciepłe miejsce na 5 min.

Bagietkę rozciąć, posmarować masłem i włożyć do pieca rozgrzanego do 180°C, na 3 minuty.

Kolejno na bagietkę polać sos, ułożyć sałatę, mięso oraz piklowane warzywa – można je pokroić na mniejsze części, jeśli są w dużych kawałkach.

Życzymy smacznego :)

 

Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego