Mini rumsztyk QMP zapiekany z gorgonzolą i suszonymi pomidorami

  • Łatwe
  • Zrazowa dolna
  • 15-30 minut
  • Grillowanie
  • Pieczenie

Składniki 

  • Dolna zrazowa QMP   200 g
  • Olej roślinny    40 ml
  • Ser gorgonzola    100 g
  • Suszone pomidory   60 g
  • Rukola
  • Pomidorki koktajlowe
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania 

Wołowinę należy bardzo drobno posiekać, dodać łyżkę oleju rzepakowego, sól i pieprz. Uformować 3 lub 4 mini steki grubości ok. 1cm.

Ser pokroić w małe kawałki, pomidory suszone pokroić w cienkie paski. Mini steki grillować z obu stron po ko. 1 min następnie ułożyć na blaszkę. Na steki położyć pomidory suszone oraz kawałki sera. Zapiec w rozgrzanym piekarniku do 200˚C około 2 min.
Podawać na talerzu, ozdobić kilkoma listkami rukoli i pomidorkiem koktajlowym.