Otwarta lasagne ze smażoną wołowiną i warzywami

  • Łatwe
  • Krzyżowa
  • 45-60 minut
  • Smażenie

Składniki 

Składniki na 4 porcje:

  • Krzyżowa QMP- 400 g
  • Papryka kolorowa - 150 g
  • Marchew - 1 szt.
  • Cebula - 1 szt.
  • Czosnek - 2-3 ząbki
  • Olej
  • Sól, pieprz czarny
  • Natka pietruszki
  • Pomidory mini pelati - 400 g
  • Makaron lasagne - 12 płatów
  • Ser parmezan - 60 g

Sposób przygotowania 

Warzywa pokroić w cieniutkie słupki długości 5 cm, cebulę w piórka. Mięso pokroić w cienkie paski, obsmażyć na bardzo rozgrzanym oleju, odstawić na bok, warzywa smażyć również na rozgrzanym oleju - krótko, aby pozostały chrupiące, do warzyw dodać pomidorki koktajlowe pelati, doprawić do smaku, dodać obsmażone mięso. Płaty ugotowanego makaronu pokrojonego w kwadraty 8 cm x 8 cm przełożyć gotowym mięsem z warzywami. Ostatnią warstwę polać sosem i posypać wiórkami sera Parmezan.