Pieczona dynia Haikado z wołowiną QMP i warzywami

  • Łatwe
  • Łata
  • 60-90 minut

Składniki 

Łata wołowa QMP 500g
Dynia Haikado  1szt ok. 0,6kg
Cebula czerwona  2szt
Marchew  1szt
Pietruszka  1szt
Ziemniaki  2 - 3szt
Żółty ser tarty  60g
Zioła prowansalskie 1 łyżka
Pomidorki koktajlowe 2-3szt
Cukier   1 łyżka
Olej roślinny – do smażenia

Sposób przygotowania 

Mięso zmielić na drobnym sicie, w misce doprawić solą i pieprzem.

Dynię oczyścić, odciąć wierzch od góry i wydrążyć środek. Warzywa (marchew, ziemniaki, pietruszkę ) obrać i pokroić w drobne części. Cebulę pokroić w dużą kostkę.

Do dyni dołożyć warzywa, następnie doprawić solą, cukrem, pieprzem i ziołami. Na warzywa ułożyć mięso.

Piec w temperaturze ok. 150°C przez 35 minut, 15 minut przed końcem pieczenia posypać na wierzchy żółty ser i położyć połówki pomidorów koktajlowych.

Smacznego!

 

Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego