Pieczona roladka z wołowiny QMP z papryką i karmelizowaną młodą marchewką

  • Łatwe
  • Skrzydło
  • powyżej 120 minut
  • Pieczenie

Składniki 

Skrzydło wołowe QMP 600g
Papryka czerwona  1szt
Ser blue – rokpol lub podobny 200g
Zioła prowansalskie  2 łyżki
Pieprz młotkowany  1 łyżka
Bazylia świeża   10 listków

Marchew    2-3szt
Imbir świeży   2,5cm
Brązowy cukier   2 łyżki

Sposób przygotowania 

Skrzydło wołowe rozłożyć na folię aluminiową. W razie potrzemy porozcinać w taki sposób, aby cały kawałek mięsa miał jednakową grubość.

Paprykę umyć i pokroić w paski, ser rozdrobnić. Na mięso ułożyć listki bazyli, posypać ziołami, ułożyć ser.

Roladę zawinąć, posypać solą i zawinąć w folię aluminiową. Piec w temperaturze 160°C przez około 1,2h.

Marchew obrać i pokroić w mniejsze cząstki. Gotować około 3 minut w wodzie z dodatkiem oleju roślinnego.

Rozgrzać patelnię, imbir pokroić w bardzo cienkie plastry. Na patelnię wrzucić cukier, rozpuścić, następnie dodać masło oraz imbir, dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Upieczoną roladę odwinąć z folii i pokroić na plastry około 1cm.

Podawać z karmelizowaną marchwią.

Smacznego!

 

Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego