Tatar wołowy QMP z kaparami i grzankami z bagietki

  • Łatwe
  • Ligawa
  • 15-30 minut
  • Siekanie

Składniki 

Ligawa wołowa  400g
Kapary   50g
Bagietka  1szt
Cebula    1szt
Czosnek   2 ząbki
Masło   30g
Olej rzepakowy tłoczony na zimno 25ml
Woda źródlana  30ml
Sos Worcester  1 łyżeczka
Sól, pieprz
Musztarda Dijon  1 łyżeczka

Sposób przygotowania 

Mięso dokładnie zmielić 2 razy na drobnym sicie.

Kapary i cebulę posiekać, mięso przełożyć do naczynia, dodać cebulę, kapary, sos Worcester, olej rzepakowy, wodę oraz musztardę i dokładnie wymieszać doprawić solą i pieprzem.

Bagietkę pokroić na małe kromki pod kątem, następnie przeciąć czosnek na pół i posmarować kawałki bagietki z jednej strony.

Następnie piec grzanki w temperaturze 180°C około 3-4 minuty.

Wszystkie składniki ułożyć na talerzu.

Gotowe! :)

 

Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego