Tatar wołowy QMP z kaparami i grzankami z bagietki

- Łatwe
- Ligawa
- 15-30 minut
- Siekanie
Składniki
Ligawa wołowa 400g
Kapary 50g
Bagietka 1szt
Cebula 1szt
Czosnek 2 ząbki
Masło 30g
Olej rzepakowy tłoczony na zimno 25ml
Woda źródlana 30ml
Sos Worcester 1 łyżeczka
Sól, pieprz
Musztarda Dijon 1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Mięso dokładnie zmielić 2 razy na drobnym sicie.
Kapary i cebulę posiekać, mięso przełożyć do naczynia, dodać cebulę, kapary, sos Worcester, olej rzepakowy, wodę oraz musztardę i dokładnie wymieszać doprawić solą i pieprzem.
Bagietkę pokroić na małe kromki pod kątem, następnie przeciąć czosnek na pół i posmarować kawałki bagietki z jednej strony.
Następnie piec grzanki w temperaturze 180°C około 3-4 minuty.
Wszystkie składniki ułożyć na talerzu.
Gotowe! :)
Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego