Tatar wołowy z żółtkiem sous vide 63ºC, grzankami razowymi

  • Łatwe
  • Krzyżowa
  • Ligawa
  • Zrazowa górna
  • 15-30 minut

Składniki 

Składniki na 4 porcje:

  • Ligawa QMP - 500 g
  • Sól
  • Pieprz czarny grubo mielony
  • Żółtka -  4 szt.
  • Świeży lubczyk
  • Marynowana cebulka - 20 g
  • Marynowany borowik - 20 g
  • Marynowane korniszony – 20 g
  • Olej
  • Szproty wędzone/anchois - 4 szt./8 szt.

Sposób przygotowania 

Mięso dokładnie posiekać lub zmielić, doprawić przyprawami oraz świeżym, mielonym lubczykiem i skropić olejem. Marynowane warzywa i grzyby posiekać bardzo drobno, mięso uformować na talerzu udekorować marynatami, dodać żółtko gotowane w temp 63°C przez 60 min, podawać z tostami razowymi.