Quesadilla z sałatką z gotowanej wołowiny

  • Łatwe
  • Skrzydło
  • powyżej 120 minut
  • Gotowanie
  • Smażenie

Składniki: 

  • skrzydło wołowe QMP gotowane - 250 g
  • papryka chipotle adobe - 150 g  (mała puszka)
  • cebula średniej wielości -1 szt. (ok. 100 g)
  • papryka czerwona świeża  - 1 szt.
  • ser chedar – tarty  100 g
  • tortilla pszenna – duże placki - 4 szt.
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania: 

Cebule pociętą w piórka podsmażyć – gdy zmięknie dodać pociętą w paski paprykę, pocięte w paski. Gotowane mięso ze skrzydła wołowego i  paprykę adobe poddusić, nałożyć na połowę tortilli i posypać serem. Następnie złożyć w kopertę i podsmażyć. Podawać z kwaśną śmietaną, guacamole i salsą pomidorową.