Slim vs power - wołowina QMP na dwa sposoby

By przygotować się do trudnego dla wielu z nas okresu zimowego i zadbać o dobre samopoczucie, jeszcze większą uwagę powinniśmy zwrócić na odpowiednią dietę. Planując zmiany w naszym jadłospisie, warto włączyć do niego wysokiej jakości wołowinę QMP, bowiem sprawdza się ona doskonale zarówno jeśli chcemy zrzucić kilka zbędnych kilogramów jak i zwiększyć masę mięśniową i siłę.

Ogromne znaczenie w odpowiednio zbilansowanej  diecie  ma regularne spożywanie posiłków. Warto zaplanować swoje zajęcia tak, by jadać regularnie co 2-3 godziny. Pamiętajmy o tym, że  zimą musimy szczególnie zadbać o nasz organizm.  Znakomite efekty zarówno w diecie odchudzającej, jak i tej zorientowanej na przyrost tkanki mięśniowej ma wcześniejsze planowanie tego, co będziemy jedli. Dietetycy zwracają uwagę, że żelazną zasadą zbilansowanej diety jest jej różnorodność. Łatwiej będzie nam osiągnąć wyznaczony cel, jeżeli przyrządzane przez nas jedzenie będzie także smaczne. Dlatego do przygotowania posiłków powinniśmy używać produktów o sprawdzonej jakości. Dobra wołowina QMP może okazać się idealnym rozwiązaniem kuchennych kłopotów, ponieważ jej przyrządzenie jest proste zarówno dla profesjonalnych kucharzy, ale również miłośników dobrego oraz sprawdzonego jedzenia. Każda część tuszy  daje nam niemal nieograniczone możliwości kulinarne: osoby, które marzą o smuklejszej sylwetce  mogą użyć karkówki, która będzie dobra do gotowania czy duszenia,  natomiast  odpowiednio przyrządzona polędwica na przykład w postaci steka czy befsztyka sprawdzi się  u osób, które chcą powiększyć masę mięśniową. Dobra wołowina QMP dzięki temu, że jest przystępna cenowo oraz łatwa w przygotowaniu sprawi, że dieta wcale nie pochłonie całych  naszych oszczędności oraz wolnego czasu.

Planując  dietę pamiętajmy, że wybierając produkty spożywcze powinniśmy kierować się przede wszystkim ich wysoką jakością, która zagwarantuje nie tylko doskonały smak potraw, ale także da nam pewność, że spożywane przez nas dania będą bezpieczne.

Dzięki opracowanemu przez Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego systemowi jakości QMP (Quality Meat Program), który stawia rygorystyczne wymagania na każdym etapie produkcji wołowiny, poczynając od optymalnych warunków hodowli, starannej selekcji bydła, poprzez transport, aż po pakowanie i przechowywanie, konsumenci wybierający produkty oznaczone znakiem jakości QMP mogą być pewni, że otrzymają mięso  charakteryzujące się niezwykłą delikatnością, kruchością i soczystością. Warto również podkreślić, że system QMP daje gwarancję powtarzalnej jakości, dzięki czemu każdy kawałek mięsa wyprodukowanego w tym systemie będzie tak samo dobry i bogaty w wartościowe substancje odżywcze.

Wprowadzenie jakościowej wołowiny QMP do naszego jadłospisu pomoże nam zadbać o formę przez cały rok.