Szkolenie ambasadorów wołowiny QMP

Promując dobrą jakościowo wołowinę chcemy, by sprzedawcy posiadali niezbędną wiedzę o naszym produkcie. Zdarza się, że otrzymujemy pytania: „co mamy mówić klientom na temat wołowiny QMP?”.

Dlatego też razem z MAKRO Cash and Carry Polska przygotowaliśmy szkolenie dla ambasadorów oraz liderów sprzedaży, które odbyło się 17 stycznia w Akademii Inspiracji Makro. Uczestnicy dowiedzieli się, skąd pochodzi certyfikowane mięso, poznali tajniki produkcji żywca wołowego oraz szczegółowe standardy na dalszych etapach produkcji.

Część teoretyczną szkolenia poprowadzili Alicja Wierzbicka, prezes Elkopol sp. z.o.o. i Józef Wojewódzki, wiceprezes PZPBM, którzy przekazali informacje na temat systemu QMP oraz oferty handlowej QMP Makro. Zastosowanie praktyczne wołowiny QMP i degustację prowadził szef kuchni Paweł Serafin, związany przez kilka lat z restauracją Freta 33 oraz Winny Garaż. Dzięki niemu uczestnicy mogli porównać wygląd i walory smakowe „zwykłej” wołowiny z tą certyfikowaną.

Efektem szkolenia jest wyedukowanie grupy sprzedawców-ekspertów, która przekaże zdobytą wiedzę innym pracownikom hal Makro, oraz co najważniejsze – klientom indywidualnym oraz szefom kuchni, dla których jakość mięsa stanowi kluczowe znaczenie.


Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego