Wołowe zrazy zawijane fusion z krewetkami i grzybami enoki

  • Średnio trudne
  • Polędwica
  • 45-60 minut
  • Smażenie

Składniki: 

• Polędwica wołowa QMP - 600 g
• Krewetki tygrysie 16/20 - 12 szt.
• Groszek cukrowy - 120 g
• Cebula czerwona - 1 szt.
• Grzyby enoki - 60 g
• Imbir - średni kawałek
• Pasta paprykowa pikantna
• Trawa cytrynowa - 1 szt.
• Bulion wołowy - 300 g
• Sos sojowy - 2 łyżki
• Sos rybny - 1 łyżka
• Oliwa
• Mąka ziemniaczana
• Pieprz czarny kruszony

Sposób przygotowania: 

Z oczyszczonej polędwicy wyciąć cienkie plastry, oprószyć solą i pieprzem. Następnie posmarować paprykową pastą wymieszaną z tartym imbirem i drobniutko posikaną trawą cytrynową. Krewetki obsmażyć na oliwie, czerwoną cebulę pokroić w piórka, a groszek w paseczki. Całość zwinąć wraz z grzybami w plastry wołowiny, spiąć wykałaczkami, obsmażać na złoto na rozgrzanym oleju lub grillować.

Bulion odparować doprawić do smaku sosem sojowym, rybnym i dodać kruszony pieprz. Sos zagotować - zaciągnąć zawiesiną z mąki ziemniaczanej. Podawać z ryżem i warzywami.