Wołowina QMP na jesienne wieczory

Gdy słoneczne dni dobiegają końca, a aura przypomina nam o zbliżającej się jesieni warto, abyśmy jak najdłużej zatrzymali wspomnienie ciepłych dni lata i pamiętali, że jesień jest porą, podczas której musimy  zmierzyć się  ze zwiększonym zapotrzebowaniem organizmu na energię, a jednocześnie pamiętać, by nasza dieta była właściwie zbilansowana. Doskonałym sposobem na umilenie sobie ponurych dni i wieczorów może być gotowanie. Do przygotowania wspaniałych potraw wykorzystać można wołowinę oznaczoną certyfikatem QMP, dzięki której nawet skomplikowane dania nie sprawią trudności w przygotowaniu, a wyjątkowy smak zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy wołowiny.

Deszczowe poranki, mgliste oraz pochmurne wieczory, stres związany z pracą i nauką sprawiają, że wielu z nas  nie ma ochoty na spędzanie wolnych chwil przy kuchennym blacie. Zapominamy o tym, jaką frajdą oraz odskocznią od codzienności może być dla nas gotowanie oraz, że jakość i smak potraw mają ogromny wpływ na nasze samopoczucie.  Zamiast więc zaszywać się  w fotelu, warto założyć kuchenny fartuch oraz pomyśleć nad daniem, które rozbudzi w nas najmilsze wspomnienia. Może to będzie curry ze szpondra polewane mlekiem kokosowym i drobno posiekaną świeżą kolendrą, albo burger z chipsami z szynki parmeńskiej, majonezem z papryki, posypany rukolą? To wszystko zależy od nas i naszej wyobraźni  kulinarnej, która może pomóc w zwalczaniu jesiennej chandry.
Serwując posiłki sobie i najbliższym, dbajmy o to, aby były one nie tylko smaczne ale i pożywne.  Polscy  konsumenci coraz większą uwagę zwracają na kupowane produkty. Chcąc zapewnić klientom wysoką jakość Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego opracowało system certyfikacji wołowiny, który na pierwszym miejscu stawia satysfakcję konsumenta.  Objęci programem certyfikacji producenci, zobligowani są do  ścisłego  przestrzegania zaleceń dotyczących transportu, badań, wieku uboju zwierząt i stosowania pasz nie zawierających sztucznych dodatków czy antybiotyków. Dzięki informacjom na etykiecie klienci mogą prześledzić drogę jaką przeszło mięso od zagrody aż po sklepową półkę. Znak jakości QMP daje gwarancję, że mięso będzie charakteryzować się powtarzalną, wysoką jakością, a przede będzie bezpieczne. Smakoszy z pewnością przekona fakt, że zanim wołowina QMP trafi na półki jest sezonowana. Dzięki temu ma czas, aby nabrać kruchości i wyrazistego smaku.
Wysokiej jakości wołowina QMP daje możliwość przygotowania zarówno dań tradycyjnych jak i  tych z nutką oryginalności, dlatego warto włączyć ją do naszego jesiennego jadłospisu.